One more for the road...

Om 7.30u opgestaan (ai, das lang geleden!) want vandaag vertrokken we met zn 4 op road trip!
Eerst de auto ophalen, in de straat was er nog altijd muziek en waren de laatste dronkaards nog aanwezig. Bij de autoverhuurder onze papieren nog ingevuld en de auto geinspecteerd.
Tis een automatic, en geen een van ons heeft daar al mee gereden... Tom krijgt een korte demonstratie van de madam van de company, en daarna zijn we er mee weg.
Eerst naart hotel terug, onze bagage ophalen, uitchecken en goeiendag zeggen aan Mary en Vien, die ondertussen al op waren. Buiten nog wat onozele fotos getrokken bij de wagen, en de achterblijvers uitgezwaaid.
We zijn vertrokken, maar moeten eerst uitzoeken hoe we uit het centrum geraken,
we hebben kaarten meegekregen en dus lukt het ons wel.
Ik installeer mijn ipod zodat we van muziek voorzien zijn,
en leg meteen mijn One more for the road playlist op (remember Maya :-))...
Ik zie eindelijk eens iets anders dan stad, er is ook natuur hier, tof!
Mooie landschappen, weiden, veel schapen, koeien, druivenvelden (alleen de takken er hangt niets aan), en 1 dode kangoeroe langs de baan (de eerste die ik zie, is dan nog dood...)
We stoppen een eerste keer langs een parking, eten iets, en voetballen even op een veld (ale ik doe een poging om te voetballen...).
Weer de baan op, tis kalm op baan...
Rond 16u willen we stoppen voor een koffie (nee, warme choco), we zijn in een dorpje aangekomen, maar tis geen kat op straat.
Kopen eerst wat eten in de supermarkt en zoeken dan een tearoom ofzo,
maar tis dus niets open (op zondag kan je hier dus geen koffie komen drinken?).
Een eind verder in een Mc Donalds met een tea room aan,
daar vinden we wel een koffie!
Terug verder, tbegint donker te worden en stoppen nog eens aan een parking met mooi zicht op de zee. Tis er winderig en koud, en we poseren eens voor de foto (friskes!), en rap weer door.
Aangekomen bij Port Fairy, zoeken eerst nog een supermarkt want hadden nog iets nodig, en dan bellen we verschillende hostels op.
We nemen de goedkoopste en checken in.
T duurt even voor we onze kamer vinden (was nochtans niet groot daar, maar de kamer was op een binnenkoer door de achterdeur), leggen ons gerief daar(klein kamerke met 2 stapelbedden) en gaan naar de keuken.
De duitsers koken terug, spaghetti, heb al betere gegeten maar had honger dus tging wel binnen. Afwassen (is nog altijd mijn bijdrage) en dan op zoek naar een spel kaarten.
Thomas leert ons 2 nieuwe spellekes, en we houden ons heel de avond zo bezig (tregent en tis niets te zien anders)...
Drinken thee (ja, da heb ek ook leren drinken nu, maar veel melk en suiker, op zn indisch!) eten koekskes, en BELGISCHE chocolade! Ja, de goedkoopste chocolade die ge hier vindt, is verpakt als belgian chocolat, maar tis geen merk van bij ons zu... Maar wel goeien!
We hebben toch een goeie reputatie opt gebied van chocolade geloof ik, want in de vriezers in de supermarkt liggen ook Belgian Eclairs...
We leren elkaars taal ook beter kennen, want als de 2 duitsers praten versta ik verschillende woorden, bv. overgeven=kotsen... nu nie echt een schoon voorbeeld, maar we herhalen et wel veel om te lachen :-)... Tom zit ondertussen in de TVkamer, en we vergezellen hem nog even, tis cricket en voetbal, maar houden et nie lang vol en gaan slapen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer