Great Ocean Road(GOR) met natte voeten.

Weer vroeg opgestaan want hebben een lange weg af te leggen.

Onze eerste stop onderweg is een Wale nursery, op een platform naast de kust staan we te koekeloeren naar de zee, op zoek naar walvissen (ik verwzcht spectaculaire fotos te kunnen maken!), alleen... is er maar 1 te zien, in de verte. Na een kwartier geven we het op want tis koud en vre winderig! Op naar de volgende stop dus, die is een paar km verder.

Een mooie baai met veel rotsen enzo, schoon zicht, nemen wat (groeps)foto`s en vertrekken weer. Zo stoppen we een paar keer langs de kust want er zijn veel schone plaatsen, zo is er een rots die lijkt op de London Bridge (heet dan ook `London Bridge`...).

Bij een andere plaats kunnen we langs een trap naar beneden en komen op hetzelfde niveau als het water, er is een grot-achtige plaats vanwaaruit je de golven tegen de rotsen ziet slaan, spectaculair... Nemen terug wat fotos van ons met de golven, en ik blijf nog even achter om een schone `spetterende` foto te maken, de rest staat al boven op de trap wanneer er ene roept `big one coming!`... en inderdaad, grote golf nadert, ik sta klaar om te schieten, en t water spettert tegen de rotsen, en komt ineens verder dan verwacht,

dus ik loop terug naar de trappen, maar t water was sneller en ik stond tot aan mn schenen in t water...

De rest lacht natuurlijk, ik ook wel, en kga maar terug naar boven dan.

Maar... kheb wel schone foto`s van de golven...

De rest van de dag met natte voeten rondgelopen, en twas nie echt warm,

maar khebt overleefd :-)...

Nog een paar keer gestopt langs de baan, en dan uiteindelijk bij DE meest bezochte plaats van de GOR... de Twelve Apostles.

Toeristisch plaatske, met helicopter-tours enzo... En eigenlijk zijnt gewoon een paar rotsformaties langs de kust, maar wel schoon om te zien.

Nemen wa fotos en kijken naar de ene walvis in de verte en gaan dan verder.

We rijden daarna tussen hoge bomen en Jonas roept ineens dat er ne koala in de boom zat,

we keren terug en zien inderdaad zo`n beest zitten, doen alle moeite om ne schone foto te nemen (Thomas kruipt zlefs in een boom) maar tis nie echt gelukt... Rijden dan maar verder, en 5 min later zien we nog een koala, gewoon langs de weg zitten.

Stappen uit, en tbeest blijft gewoon zitten. De rest komt er zelfs aan, ik neem gewoon foto`s maar wil er toch ook ne keer aankomen, en op da moment loopt et beest de struiken in en begint et water te gieten! (alsof ie et wist!)... We vluchten de auto in, doorweekt, en rijden maar weer verder dus.

Ineens voelt Tom (de engelsman die rijdt) iets op zn knie, twas een bloedzuiger, en een ferme, maar ij zat op zn kleren dus geenbloed te zien...

We stoppen, laten da beest buiten (met moeite) en proberen nu wat langer te rijden zonder stoppen.

Komen uiteindlijk aan in Apollo Bay waar we eerst shoppen en dan een hostel zoeken.

Ik neem eerst een warme douche (ale, warm-koud-warm-koud...) en ga dan in de keuken helpen met koken. Tis (weer) rijst met roomsaus en kip, maar tblijkt wel te smaken, na zo`n koude vermoeiende dag!

Na et eten gaan we in de living zitten bij andere toeristen, en spelen wa kaartspellekes, drinken onze nieuwe lading Goon (wijn). Er zaten (nog) 2 duitse meiden dus er werdt weer wat duits geklapt die avond, maar tis wel gezellig.

Nog een spelleke Jungle Speed, de Goon uitdrinken en gaan slapen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer